A cooltura FM cada dilluns de 8 a 9 del vespre

A cooltura FM cada dilluns de 8 a 9 del vespre (www.coolturafm.cat)
Barcelonès: canal 48 TDT
Sabadell: 105.5
Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà: canal 54 TDT
Vallès Oriental: canal 40 TDT

dijous, 2 de febrer del 2012

Previsió meteorològica properes 24h.

La previsió per aquesta tarda és que les nevades es reactivin a les comarques de Girona, la Catalunya central i del nord de Barcelona. La pertorbació anirà baixant cap a última hora del dia i es desplaçarà cap al nord de Tarragona. La cota de neu se situarà a nivell del mar.

La jornada de demà divendres es preveu assolellada arreu del país, cosa que afavorirà la baixada de temperatures de cara a la nit de divendres a dissabte. A la cara nord del Pirineu poden quedar restes de núvols amb nevades puntuals.
La recomanació és de tancar totes les aixetes d'aigua situades a l'exterior de les cases (safareigs, patis, jardins, etc.)
De cara a dissabte el cel continuarà destapat amb alguns núvols residuals a la cara nord del Pirineu però sense precipitació. Tant aquesta jornada com la del diumenge estaran marcades per la presència del vent sobretot al Pirineu, pre-Pirineu i nord-est de Catalunya, cosa que encara intensificarà més la sensació de fred.
Per diumenge s'espera el pas d'un altre sistema frontal que pot deixar nevades al Pirineu, pre-Pirineu i nord-est de Catalunya, amb una cota de neu que se situarà als 100 metres d'alçada. També podrien rebre les primeres nevades de l'hivern a les terres de l'Ebre, a la Serralada dels Ports.

Pel que fa a la previsió d'alta muntanya, és totalment desaconsellable fer qualsevol tipus de sortida que impliqui allunyar-se excessivament del lloc on s'hagi deixat el cotxe aparcat. El risc de neu és de 3 sobre 5 i en algunes zones arriba a ser de 4 sobre 5. A més les fortes ràfegues de vent que bufaran durant el cap de setmana provocaran la formació de congestes de neu. El fred intens que farà -arribant a temperatures de -20ºC o -25ºC- intensificat encara més pel vent, representa un risc important de congelació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada